Schrijf je hier in voor ETPRS18

Download here the ETPRS18_FAQ_ENG in English
Download hier de pdf
 ETPRS18_FAQ met onderstaande veelgestelde vragen

Algemeen

Wat betekent TPRS?
TPR Storytelling gebruikt verhalen als middel om woorden in context te leren en in het lange termijn-geheugen op te slaan. Vocabulaire en grammaticale structuren worden ongemerkt ingesleten doordat de leerlingen luisteren naar en meewerken aan humoristische en persoonlijke verhalen. De docent kan met de technieken van TPRS voorzien in een doorlopende stroom begrijpelijke en interessante input in de doeltaal waardoor de leerlingen de taal werkelijk verwerven.

Wanneer en hoe laat wordt ETPRS18 gehouden?
ETPRS18 vindt plaats op vrijdag 5 oktober en zaterdag 6 oktober 2018.

  • Vrijdag 5 oktober: start 08:15 uur, einde 21:00 uur
  • Zaterdag 6 oktober start 08:15 uur, einde 18:00 uur

Waarom is ETPRS18 voor mij interessant?
ETPRS18 is de tweede internationale TPRS-conferentie in Nederland. Voorheen vonden soortgelijke conferenties alleen in het buitenland plaats en met name in de Verenigde Staten. Er is onder taaldocenten in Nederland een groeiende behoefte aan workshops en presentaties betreffende TPRS en CI (Comprehensible Input). Tijdens ETPRS18 komen er diverse ervaren TPRS docenten uit verschillende delen van de wereld om lessen, workshops en presentaties te geven, een uniek moment om deze mensen zelf TPRS-lessen aan échte leerlingen te zien geven, workshops bij hen te volgen en vragen aan hen te stellen.

Voor wie wordt ETPRS18 georganiseerd?
ETPRS18 wordt georganiseerd voor taaldocenten die geïnteresseerd zijn in TPRS en CI en voor taaldocenten die al werken met TPRS en CI. Dit kunnen leerkrachten zijn in het basisonderwijs, docenten in het voortgezet onderwijs, (hoger) beroepsonderwijs en volwasseneneducatie maar ook zzp’ers die taaltrainingen geven.

Moet ik me voorbereiden op ETPRS18?
Nee, je hoeft je niet voor te bereiden om deel te nemen aan ETPRS18. Wel kun je uiteraard op Internet of in de literatuur al zoveel mogelijk informatie over TPRS en CI lezen. Kijk eens op www.tprsplatform.nl voor meer informatie.

Is het mogelijk om 1 dag deel te nemen in plaats van 2?
Nee, het is helaas niet mogelijk om een deel van de conferentie te volgen, omdat er een opbouw zit in de workshops. De prijs is gebaseerd op twee volledige dagen.

Waar wordt ETPRS18 gehouden?
ETPRS18 vindt plaats in het Mundus College te Amsterdam. Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt!

Waarom wordt ETPRS18 in een school gehouden?
Tijdens ETPRS18 worden er lessen Duits, Engels, Frans en Spaans gegeven aan leerlingen van het Mundus College, en lessen NT2 aan jonge nieuwe Nederlanders, vandaar dat er voor de gehele conferentie gekozen is om deze in een school te organiseren.

Wat is de voertaal tijdens ETPRS18?
De voertaal tijdens ETPRS18 is voornamelijk Engels; er zijn vele workshopleiders die uit het buitenland komen en ook zijn er buitenlandse deelnemers.

Ik ben leerkracht op een basisschool. Is ETPRS18 ook voor mij interessant?
Ook voor leerkrachten in het basisonderwijs is ETPRS18 interessant. Veel vaardigheden binnen TPRS en CI zijn heel goed aan te passen aan de belevingswereld van jongere scholieren. En hoe jonger de kinderen al plezier krijgen in het leren van een vreemde taal, hoe leuker en makkelijker ze hier ook op latere leeftijd mee doorgaan. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat het heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen als zij al vanaf 6 jaar beginnen met het leren van andere talen.

Inschrijven en betalen

Wanneer sluit de inschrijving?
De laatste inschrijfdatum is 28 september 2018

Wat kost de conferentie?

  • € 395

Tijdens ETPRS18 krijg je 2 keer lunch, 1 keer diner en 1 keer borreluurtje aangeboden. Daarnaast zijn er tussen de workshops door korte koffie- en theemomenten. Deze zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

Wij willen ons met een groepje inschrijven; is er korting mogelijk?
Ja, als je je met vier of meer collega’s tegelijkertijd inschrijft VOOR 16 JULI 2018 krijg je de klavertje-vier korting: je betaalt dan 295 euro per persoon

Ik ben student aan een lerarenopleiding. Is er een korting?
Voor een beperkt aantal studenten aan lerarenopleidingen is er een korting van €100,00 mogelijk. Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je student bent. Mail een kopie van je studentenkaart aan info@tprsplatform.nl. In de bevestiging ontvang je dan een unieke, eenmalige kortingscode.

Mijn school wil mijn deelname aan ETPRS18 betalen. Wat zijn de mogelijkheden?
Het is mogelijk dat jouw school jouw deelname aan ETPRS18 financiert. De gegevens die op de factuur moeten komen te staan, kun je doorgeven bij je inschrijving. Je kunt de digitale factuur zelf doorsturen aan de financiële afdeling van jouw school.

Reis en verblijf: aanbod & vraag

Hoe kom ik op het Mundus College?
Mundus College
Burgemeester Hogguerstraat 2
1064 EB Amsterdam

Plan je reis via Google Maps

Plan je reis via 9292

Kan ik met andere deelnemers samen reizen?
In het volgende (Engelstalige) document kun je aangeven dat je graag samen reist en op deze manier contact leggen met andere deelnemers die ook samen willen reizen: Samen reizen en overnachten

Ik woon vlakbij en bied slaapplaatsen aan. Hoe kan ik dit doorgeven?
In het volgende (Engelstalige) document kun je aangeven dat je slaapplaatsen aanbiedt en op deze manier contact leggen met andere deelnemers die een slaapplaats zoeken: Samen reizen en overnachten

Ik woon ver weg. Waar kan ik in de buurt overnachten?
In het volgende document kun je aangeven dat je een slaapplaats zoekt en op deze manier contact leggen met andere deelnemers die een slaapplaats aanbieden: Samen reizen en overnachten

Ik overnacht liever in een hotel. Welke hotels zijn er in de buurt van het Mundus College?
Skotel – Hotel van de Hotelschool Den Haag Amsterdam

The Student Hotel Amsterdam West

De conferentie zelf

Krijgen we hand-outs van de presentaties / workshops?
Via www.etprs-conference.org/ kun je de presentaties van de diverse presenters zelf downloaden. Om papier te besparen krijg je deze dus niet uitgereikt tijdens de conferentie. Neem je eigen laptop of tablet mee!

Is er wifi aanwezig?
Ja, er is gratis wifi te gebruiken op de conferentie

Is het gebouw rolstoelvriendelijk?
Ja, het gebouw is rolstoelvriendelijk; er is een lift aanwezig.

Zijn er mogelijkheden om te eten en drinken tijdens ETPRS18?
Tijdens ETPRS18 krijg je 2 keer lunch, 1 keer diner en 1 keer borreluurtje aangeboden. Daarnaast zijn er tussen de workshops door korte koffie- en theemomenten. Deze zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

Krijg ik een certificaat van deelname?
Na afloop van ETPRS18 krijgt iedereen een certificaat van deelname.

Na de conferentie: hoe verder

Hoe kan ik me verder verdiepen in TPRS?
Op internet is veel informatie te vinden over TPRS. Als startpunt voor je internet zoektocht adviseren we je om naar de website www.tprsplatform.nl te gaan. Het TPRS Platform stimuleert kleinschalige regionale TPRS-bijeenkomsten: sluit je aan bij of vorm bij jou in de buurt een groepje van enthousiaste TPRS-docenten en werk met elkaar samen en help elkaar! Ook kun je natuurlijk een landelijk of regionaal groepje vormen met docenten van eenzelfde taal. Daarnaast kun je bij www.tprsacademy.com en www.taalleermethoden.nl ook terecht voor meer informatie over TPRS, training en opleiding. Lesmaterialen en leesboekjes vind je op www.taalleermethodenwebshop.com en www.thecibookshop.com.

Ik wil een TPRS-opleiding gaan volgen. Waar kan ik terecht?
Er zijn in Nederland 2 instituten waar je trainingen, workshops en studiedagen en een opleiding tot TPRS docent kunt volgen:

Beide organisaties zijn aanwezig met een stand op ETPRS18 en kunnen alle informatie over de diverse mogelijkheden geven.